YVONNE VERMEER

Prédans, Klassiek Ballet, Pointes

 

Yvonne heeft haar eerst Klassieke Balletopleiding genoten bij Lea Daan. Daarna achtereenvolgens bij Ria Belmont (Jeugdtheater), Jeanne en Jos Brabants en Mia Mertens. Klassiek Russisch Ballet bij Ploucis in Zürich en Tamara Tamarova in Antwerpen. Bij Sigrud Leeder leerde ze de technieken van het Modern Ballet.

Yvonne, door haar leerlingen "Vonny" genoemd, danste ook in vele TV-shows onder leiding van Jos Brabants met o.a. Panchita de Peri, Jaak van Luyth, Renee La Fontaine en vele andere getalenteerde dansers.

Onder leiding van Ben Royaards danste ze in de reeks Rubensuitvoeringen.

Vonny was danspartner van de venezolaan Alfredo Pietri (solist van de Opera van Antwerpen) en als soliste was ze te zien in het Balletto di Roma met uitvoeringen door gans Italië. 

Op uitnodiging van Jan Albert Goris (Marnix Gijsen) danste ze ook in Montreal.

Onder leiding van Jaak van Luyth was Vonny soliste voor meer dan 300 voorstellingen in België in "Kijk op Ballet" met Danstoneel.

Ze maakte choreografieën voor o.a. het Mechels Miniatuur Theater en de Koninklijke Toneelgroep Streven Mortsel.

De laatste jaren was Vonny ook choregraaf van eigen producties: Sneeuwwitje, Assepoester, De Tovenaar van Oz, Mary Poppins (met Carl Ridders), Doornroosje, Duo Degas-Lautrec, Midzomernachtdroom, Collage, Dans door de Eeuwen heen, Balletstudio Yvonne Vermeer danst Poëzie, Carrousel en De Zonnekoning en het afgelopen dansseizoen: Assepoester.

Vonny heeft de algemene leiding van de Balletstudio.

 

BALLETSTUDIO YVONNE VERMEER

 
  Site Map